Pszicholódusod logó

Írjon e-mailt vagy foglaljon időpontot online

pszichologus budapest online pszichologus fapina

Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a félrelépésekről beszélgetünk.

Fapina v. Szűzkurva

Olyan nő, aki szinte minden férfinak kelleti magát, anélkül, hogy bármelyikkel is komolyabb kapcsolatot akarna. Senkivel sem élvezi igazán a szexet. Ha van párkapcsolata, akkor az felszínes, csak a külsőségekről szól. Pasija egyszerű, cuki, trendi. Öltözéke jellemzően divatos, trendi. Beszéde cuki, affektáló. Legjobb barátja az anyukája/apukája vagy a cuki kutyája/macskája, illetve a hasonló gondolkodású barátnői. A saját problémái a legfontosabbak. Életcélja, hogy minél több követője legyen a Facebook-on. 

Faszrobot v. Spermabank

Olyan férfi, aki minden nővel le akar feküdni, anélkül, hogy komolyabb kapcsolatot akarna. Ha van párkapcsolata, akkor az felszínes, csak a külsőségekről szól. Barátnője egyszerű, cuki, trendi. Öltözéke jellemzően divatos, trendi. Beszéde megnyerő, fölényeskedő. Legjobb barátja az anyukája/apukája, illetve a hasonló gondolkodású haverjai. Látszatra segítőkész, de csak azért, hogy utána saját magát fényezze. Mindig mást mond, mint amit gondol. Életcélja, hogy mások számára minél ideálisabbnak tűnjön az élete.

Fapinák és faszrobotok erdejében

Kitty (22) és Zsolt (23) esete azért érdekes, mert fiatal koruk ellenére, már több "fapinával" és "faszrobottal" találkoztak. Kitty azért keresett meg, mert szakítani szeretett volna Zsolttal, válságba került párkapcsolatuk miatt. Kitty arra panaszkodott, hogy párja elhanyagolja őt. Mindketten szeretnék megmenteni kapcsolatukat.

A terápia egyik alkalmával arra kértem Zsoltot, hogy soroljon föl 10 pozitív dolgot, amiért értékesnek tartja kapcsolatát Kitty-vel.

Zsolt hozzájárult ahhoz, hogy őszinte, néhány helyen szókimondó leírását megosszam veletek:

1. Minden nap dughatok Kitty-vel.

2. Ha én is kiveszem a részem a háztartásból, akkor megfőz rám egész hétre.

3. Ha nem baszom el Kitty kedvét, akkor minden nap hiányzom neki, ami nagyon jó érzés.

4. Amióta együtt vagyunk, nem cseszeget az anyám. Helyette a Kitty cseszeget, de legalább őt megdughatom, az anyámat meg nem.

5. Mindketten nagyon szeretjük a családtagjainkat és a barátainkat, de a közös életünkről mi hozzuk meg a döntéseinket és nem mások.

6. Hihetetlen aranyos nő. Néha csak nézem és gyönyörködöm benne. Olyan mint egy kis ovis. Vagy mint egy kiscica.

7. Kölcsönösen segítjük egymást a céljaink elérésében, még akkor is, amikor azt érezzük, hogy az egész világ ellenünk van. Együtt mindig győzünk. Egyedül elbuknék és szerintem ő is.

8. Együtt sörözünk, filmezünk, meccset nézünk. Szereti a focit, szerintem jobban, mint én. Együtt sportolunk, olvasunk, tanulunk, fejlődünk testileg-lelkileg. Szeretném, ha ő lenne a gyermekeim anyja.

9. A legvadabb vágyaimról is lehet vele beszélni, még a nyitott kapcsolatról, a swingerezésről és a kurvázásról is.

10. Amikor bulikba jártam, nekem valahogy mindig csak a fapinák meg a szűzkurvák jutottak. Kitty-vel nagyon jó a szex és azt is meg tudjuk beszélni, hogy mi esik a legjobban a másiknak. Az 1 éjszakás kalandok soha nem voltak olyan jók, mint most a szex és a kapcsolat Kitty-vel.

A terápiát pár napja zártuk le. Kitty-nek és Zsoltnak sikerült megértenie a párkapcsolati problémáik okait és felfrissíteni kapcsolatukat.

Kitty és Zsolt arról számolt be, hogy a terápia "csodát tett" a kapcsolatukkal. Zsolt figyelmesebb lett Kitty-vel, több időt szán rá, Kitty pedig megértőbb lett Zsolt dolgai kapcsán. Nagyon boldogok, megígérték, hogy jelentkeznek és néha mesélnek az életükről.

cim vonalPszichológus blog

Hírek, aktualitások a pszichológia világából.

Megmenteném a házasságuk

pszichologus budapest online pszichologus sarka hajdu2Megmenteném Sarka Kata és Hajdú Péter házasságát. Kata és Péter fantasztikus párt alkottak az elmúlt 10 évben. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű szép gyermekük. Kata egy hihetetlenül érzékeny...

Bővebben...:

Ki az a fapina?

pszichologus budapest online pszichologus fapina2Több női és férfi páciensem kérdezte meg tőlem, hogy ki az a "fapina" vagy "szűzkurva", - férfi megfelelője a "faszrobot" - és kikre használom ezt a kifejezést, amikor a párkapcsolati problémákról és a...

Bővebben...:

cim vonalHasznos tippek

Kézzelfogható technikák a mindennapokhoz.

12 tipp, hogy biztosan megszabadulj a párodtól

pszichologus budapest online pszichologus szakitok2Utálod a másikat és baromira eleged van belőle? Hogy tudod elérni, hogy kidobjon? Íme pár tipp, amivel garantáltan... 

Bővebben...:

10 tipp, hogy parádésan érezd magad az ünnepek alatt

pszichologus budapest online pszichologus parades2Az ünnepek sokakban kettős érzéseket váltanak ki. Vannak, akiknek ez a kedvenc időszakuk az évben, de vannak olyanok is, akik...

Bővebben...:
cim vonalFoglaljon időpontot most!

Küldje el üzenetét az alábbi űrlap segítségével.


Tegye meg az első lépést és foglaljon időpontot online vagy írjon e-mailt a pszichologusod@gmail.com e-mail címre!